Heffen en Hijsen

Heftruck cursus

Er zijn al honderden hijskraanchauffeurs, heftruckchauffeurs en andere specialisten op gebied van de transport- en logistiek branche jou voor gegaan. Allemaal hebben zij hun opleiding met goed succes afgerond bij Nivi. Wij leggen de focus op veiligheid en efficiëntie. Zo kun je bij terugkomst op de dagelijkse praktijk van jouw eigen werkvloer optimaal gebruik maken van jouw nieuwe kennis! Onze opleidingen zijn zeer betaalbaar, en brengt iedereen vol met nieuwe kennis en energie terug op de werkvloer. Onder aan de pagina vindt je onze  heftruck cursus en overige heffen en hijsen cursussen.

 

Neem direct contact op!

 

 

Heffen en Hijsen | Veiligheid

Veiligheid staat bij ons centraal. Hijs werkzaamheden vinden veel plaats op locaties als fabrieken, scheepswerven, havens en bouwplaatsen. Wij vinden het belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurd. 

Belangrijke vragen bij het behalen van bijvoorbeeld een hijsbewijs:

 • Met welke machine worden de hijswerkzaamheden uitgevoerd
 • Waar worden de hijswerkzaamheden uitgevoerd

 

Schrijf je direct in!

 

Contact

Heb je vragen over de heffen en hijsen cursussen? Wil je graag eerst meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je met alle plezier verder om de veiligheid van jouw bedrijf te optimaliseren. Je kunt je uiteraard ook direct inschrijven via het inschrijfformulier.

 

Neem direct contact op!

 

 

Opleidingen:

 

Heftruckcertificaat

Een heftruckcertificaat (heftruckrijbewijs) is voor heftruckchauffeurs van groot belang. Maar ook de overige medewerkers en werkgevers hebben baat bij het heftruckrijbewijs van de chauffeur die de heftruck bestuurt. Er wordt dan immers veiliger en beter gewerkt? Zelfs voor ervaren chauffeurs is een heftruck opleiding vaak de moeite waard!

Met de heftruck opleiding van NIVI BHV B.V. weer veilig aan het werk.

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld u of uw werknemers meteen aan voor een gedegen heftruckopleiding bij NIVI BHV B.V.

 

Voor wie is de heftruck opleiding geschikt?

NIVI BHV BV biedt zowel een heftruck opleiding met de basistrainingen voor beginnende heftruckchauffeurs als een heftruckopleiding voor ervaren chauffeurs.

 

Doel: het heftruck rijbewijs (heftruckcertificaat)

Men krijgt alle praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de vorkheftruck onder de knie tijdens de heftruck opleiding. Bovendien leren uw werknemers (of u zelf) veilig, efficiënt en schadepreventief te werken op de heftruck. Na afloop beschikt de kandidaat over een heftruckcertificaat (heftruckrijbewijs).

 

Inhoud training heftruck

Tijdens de heftruckopleiding krijgen de chauffeurs zowel theorie als praktijk en leren ze alles over onder andere de volgende onderwerpen:

 • De Arbo-wet
 • Rijklaarcontrole
 • Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
 • Bediening van de heftruck
 • Oriëntatie op de omgeving
 • Efficiënt en veilig rijden

 

Overige informatie

De duur van deze heftruck opleiding is afhankelijk van ervaring en varieert van één tot en met vier dagen. U kunt ervoor kiezen uw werknemers de heftruck opleiding bij NIVI BHV BV in Zuidbroek te laten volgen of op uw eigen werkvloer. Als u zich vandaag voor de heftruck opleiding aanmeldt kunnen we vaak de volgende dag al beginnen en uw werknemers dus z.s.m. beschikken over een heftruckcertificaat (heftruckrijbewijs), oftewel: wanneer het u uitkomt!

 

Neem contact op

 

 

Reachtruckcertificaat

Een reachtruckcertificaat is belangrijk voor elke reachtruckchauffeur. En zijn of haar collega’s en werkgever hebben eveneens baat bij de opleiding van degene die de reachtruck bestuurt. Want er wordt dan veiliger en efficiënter gewerkt!

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld u of uw werknemer(s) meteen aan voor de perfecte reachtruckopleiding bij NIVI BHV B.V.

 

Voor wie is de reachtruck-opleiding bedoeld?

U kunt bij NIVI BHV B.V. terecht voor cursussen voor beginnende reachtruckchauffeurs en de reachtruckchauffeur die al jarenlange ervaring heeft.

 

Doel: het reachtruckcertificaat

Kandidaten die de reachtruckopleiding volgen leren de praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de reachtruck. Naast veiligheid besteden we veel aandacht aan efficiënt en schadepreventief werken op de reachtruck. Na afloop ontvangen de kandidaten het reachtruckcertificaat.

 

Inhoud training reachtruck

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarbij onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 • De Arbo-wet
 • Rijklaarcontrole
 • Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
 • Bediening van de reachtruck
 • Oriëntatie op de omgeving
 • Efficiënt en veilig rijden

 

Overige informatie

Hoe lang de cursus met de reachtruck duurt, is afhankelijk van ervaring. Het varieert van één tot en met vier dagen. Uw werknemers kunnen de opleiding NIVI BHV in Zuidbroek laten volgen of op uw eigen werkvloer. Als u zich vandaag aanmeldt kunnen we vaak de volgende dag al beginnen, oftewel: wanneer het u uitkomt!    

 

Neem contact op

 

 

Hoogwerker Certificaat

Het werken met een hoogwerker lijkt eenvoudig, maar vraagt zorgvuldigheid en concentratie van de gebruiker. Een hoogwerker-opleiding waarmee uw medewerkers veilig leren werken is een vereiste, want er gebeuren nog altijd veel ongelukken tijdens het werken met een hoogwerker. De cursus die wij uw medewerkers kunnen geven zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor efficiëntie op uw werkvloer.

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld uw werknemer(s) meteen aan voor deze hoogwerker-opleiding!

 

Voor wie is de instructiecursus hoogwerker?

De instructiecursus hoogwerker is geschikt voor beginnende en gevorderde hoogwerkerbediener.

 

Doel opleiding

Na afloop van de training kunnen cursisten zeer veilig werken met een hoogwerker, dagelijks onderhoud uitvoeren en globaal mankementen constateren.

 

Inhoud

De hoogwerker-cursus behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

 • vaktechniek
 • Arbo-wet
 • modellen/types
 • veiligheidsvoorzieningen
 • veiligheidseisen
 • controle/onderhoud
 • stabiel opstellen
 • bediening/gebruik

 

Extra informatie

Duur:1 dag, inclusief examen
Locatie: Opleidingscentrum Zuidbroek of in-company.

 

Neem contact op

 

 

Verreiker certificaat

Veiligheid en efficiëntie zijn voor chauffeurs, hun collega’s en werkgevers belangrijk. En werken met een verreiker brengt de nodige risico's met zich mee. Niet voor niets moet iedereen die hijst op een bouwplaats met een verreiker (10 ton-meter of meer) in het bezit zijn van een certificaat van vakbekwaamheid. De cursus ‘Veilig werken met de verreiker’ voldoet aan de eisen die de Arbo-wet stelt. Tijdens de opleiding met de verreiker besteden we, naast veiligheid, vanzelfsprekend ook aandacht aan efficiënt en schadepreventief werken.

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld uw werknemer(s) meteen aan voor ‘veilig werken met de verreiker’.

 

Voor wie is een verreiker-certificaat van belang?

De cursus is bestemd voor personen die bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten met een verreiker werken. Hijswerkzaamheden worden niet behandeld tijdens deze cursus, maar als aanvulling is dit wel mogelijk.

 

Doel verreiker-opleiding

Het bijbrengen van praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de verreiker.

 

Inhoud ‘veilig werken met de verreiker’

De cursus omvat een theorie- en een praktijkgedeelte en behandelt onder andere de volgende onderwerpen.

 

 • Arbo-wet
 • Rijklaarcontrole
 • Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
 • Bediening van de verreiker
 • Oriëntatie op de omgeving
 • Efficiënt en veilig rijden

 

Examen

De deelnemers die slagen na afloop van de training met de verreiker slagen voor het theorie- en het praktijkexamen krijgen een certificaat en een rijvaardigheidsbewijs.

 

Overige Informatie

Duur: standaard 1 dag, inclusief NIVI BHV B.V. examen.
Locatie: Zuidbroek of in-company.

 

Neem contact op