Veiligheid en efficiëntie zijn voor chauffeurs, hun collega’s en werkgevers belangrijk. En werken met een verreiker brengt de nodige risico's met zich mee. Niet voor niets moet iedereen die hijst op een bouwplaats met een verreiker (10 ton-meter of meer) in het bezit zijn van een certificaat van vakbekwaamheid. De cursus ‘Veilig werken met de verreiker’ voldoet aan de eisen die de Arbo-wet stelt. Tijdens de opleiding met de verreiker besteden we, naast veiligheid, vanzelfsprekend ook aandacht aan efficiënt en schadepreventief werken.

Neem contact op voor meer informatie, vraag een offerte aan, of meld uw werknemer(s) meteen aan voor ‘veilig werken met de verreiker’.

 

 


 

Voor wie is een verreiker-certificaat van belang?


De cursus is bestemd voor personen die bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten met een verreiker werken. Hijswerkzaamheden worden niet behandeld tijdens deze cursus, maar als aanvulling is dit wel mogelijk.

 

Doel verreiker-opleiding


Het bijbrengen van praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de verreiker.

 

Inhoud ‘veilig werken met de verreiker’


De cursus omvat een theorie- en een praktijkgedeelte en behandelt onder andere de volgende onderwerpen:
• Arbo-wet

• Rijklaarcontrole
• Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
• Bediening van de verreiker
• Oriëntatie op de omgeving
• Efficiënt en veilig rijden

 

Examen

De deelnemers die slagen na afloop van de training met de verreiker slagen voor het theorie- en het praktijkexamen krijgen een certificaat en een rijvaardigheidsbewijs.

 

Overige Informatie

Duur: standaard 1 dag, inclusief NIVI BHV B.V. examen.

Locatie: Zuidbroek of in-company.

Contactformulier

Captcha