Buitenwacht (Mangatwacht)

Deze praktijkgerichte cursus van een dag leidt op tot het persoonscertificaat “Werken als Buitenwacht (Mangatwacht)”. De cursus wordt afgesloten met een EPCN examen, bestaande uit een theorie- en praktijkgedeelte. De cursus voldoet aan de eindtermen van de SSVV Opleidingengids.

Doelstelling:

Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren als mangatwacht. De cursist krijgt inzicht in de vereiste documenten, de gevaren van een besloten ruimte, reddingshandelingen en leert om te gaan met de benodigde meetapparatuur. Bij het gebruik van deze apparatuur leert de cursist interpretatie en de juiste handelswijze bij de meetgegevens. De cursus wordt afgesloten met een erkend examen.

Doelgroep:

Contactformulier

Captcha

Deze cursus is geschikt voor iedereen die beroepsmatig toezicht houdt op betreders van besloten ruimten in de (petro)chemie en gelijksoortige industrieën. De werkzaamheden van de mangatwacht staan omschreven in de SSVV opleidingengids, code H-WB-PC-0408, en vallen onder categorie C. Het persoonsgebonden certificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.

Opleidingsniveau:

- LBO/MBO/Veilig werken in riolen
- Minimumleeftijd 18 jaar