Keuringen

Keuringen - Nivi

Wij bieden ook diensten in ons totaalpakket aan in samenwerking met Aqua Safety.

 

Contact

Heb je vragen over onze keuringen? Wil je graag eerst meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je met alle plezier verder om de veiligheid van jouw bedrijf te optimaliseren. 

 

Neem direct contact op!

 

 

(NEN 1010) Keuringen Elektrische Installaties

Elektrotechnische installatie van bouw en nieuwbouw

Elke elektrotechnische installatie dient na oplevering geïnspecteerd te worden. Ook na ingrijpende wijzigingen van een installatie is een inspectie noodzakelijk. Daarna mag de installatie pas daadwerkelijk gebruikt worden. Zo’n opleveringsinspectie is geregeld in de keuringen NEN 1010. Tijdens de inspectie beoordeelt de inspecteur de installatie visueel en door middel van meting en beproeving. Na afloop van de inspectie ontvangt u natuurlijk een uitvoerig onderzoeksrapport met daarin aanbevelingen voor verbeteringen. Vertrouw uw installatie toe aan de experts van AquaSafety. Wij inspecteren uw installatie conform de eisen in de NEN 1010. Dat is een veilig gevoel!

Veiligheid na het in gebruik stellen

Waar de keuringen NEN 1010 is bedoeld als opleveringsinspectie van uw elektrotechnische installaties, regelt de NEN3140 de keuring voor bestaande installaties. Beide keuringen worden door AquaSafety verricht. Onze onderhoudsmonteurs zijn speciaal opgeleid om beide keuringen te verrichten. Ze komen graag bij u langs om onderhoud en inspecties uit te voeren. Omdat wij zelf geen installatiewerkzaamheden verrichten beoordelen wij uw installaties altijd objectief en onafhankelijk. Na de beoordeling zal er dan ook een onafhankelijk advies volgen. Wij zijn gecertificeerd volgens de Criteria voor KIWA, ISO9001 en VCA.

 

Neem direct contact op!

 

 

(NEN 2559) Keuringen Onderhoud Blustoestellen

Onderhoud draagbare blustoestellen

Brandblussers. Hopelijk hoeft u ze nooit te gebruiken, maar ze zijn desondanks onmisbaar in uw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat uw brandblusser goed functioneert wanneer er brand uitbreekt is een regelmatige controle noodzakelijk. Deze periodieke controle is geregeld in de NEN2559. Volgens de NEN2559 is ieder bedrijf verplicht onderhoud te laten uitvoeren door een erkend bedrijf. AquaSafety is daarbij uw vertrouwde partner. Wij controleren, inspecteren en onderhouden uw brandblussers conform de eisen van de NEN2559 keuring.

De controlemomenten

In de NEN2559 staat vermeld op welke wijze brandblussers gecontroleerd moeten worden.

1. Regelmatige controle door de gebruiker

Als eigenaar bent u verplicht alle draagbare blusmiddelen regelmatig te inspecteren op zichtbare gebreken. Controleert u daarbij de aanwezigheid en toegankelijkheid van de toestellen en of het toestel gebruiksklaar is. Ook moet gecontroleerd worden of het blustoestel onbeschadigd is en of de juiste gebruiksaanwijzing op het blustoestel aanwezig is.

2. Jaarlijks onderhoud door een deskundige

Jaarlijks dient het blustoestel gecontroleerd te worden door een REOB-gediplomeerde monteur van een door het CIBV gecertificeerd REOB-bedrijf. De professionals van AquaSafety beschikken over de juiste papieren en certificaten.

3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundige

In het 5e en in het 15e jaar na de productiedatum moet het blustoestel onderworpen worden aan een uitgebreide controle. Waar nodig wordt de vullingen van het toestel vernieuwd.

4. Revisie na 10 jaar door een deskundige

In het 10e jaar na de productiedatum moet het blustoestel volledig gedemonteerd worden. Indien nodig wordt er een een drukproef uitgevoerd op de cilinder. De drukpatronen van de blussers mogen niet ouder zijn dan 10 jaar. Patronen die 10 jaar in de blussers zitten worden vervangen. Indien noodzakelijk worden ook andere onderdelen vervangen.

 

Neem direct contact op!

 

(NEN 3140) Inspectie elektrische gereedschappen en machines

Elektrisch gereedschap en elektrotechnische installaties

Wist u dat al uw elektrische gereedschap periodiek gekeurd moet worden? Die keuring is geregeld in de NEN 3140. De veiligheid van u en uw personeel is gebaat bij deugdelijk elektrisch gereedschap, daarom is de inspectie en keuring van elektrisch gereedschap ook In het Arbeidsbesluit opgenomen (Artikel 7.4a). Elektrische gereedschappen, machines, klimmaterieel en valbeveiligingsmiddelen die op de werkplek gebruikt worden mogen geen gevaar opleveren voor de werknemers. Door een officiële en deskundige keuring van uw elektrisch gereedschap kunt u aantonen dat u uw personeel veilige arbeidsmiddelen ter beschikking stelt. U voldoet hiermee zowel aan de wettelijke eisen als aan de eisen die verzekeraars stellen op dit punt.

Voordelen van gekeurd materiaal

Het keuren van elektrisch gereedschap is niet alleen verplicht, het heeft ook nog een aantal extra voordelen:

 1. Uw gereedschap is 100% in orde, wat de kans op arbeidsongevallen verkleint.
 2. Onderhoud en controle verlengen de levensduur van uw gereedschappen en arbeidsmiddelen.
 3. Een jaarlijkse keuring of inspectie van uw elektrisch gereedschap biedt u een overzicht van de gereedschappen en arbeidsmiddelen binnen uw bedrijf.
 4. Gekeurde arbeidsmiddelen voorkomen dat uw werknemers geweigerd worden op bouwplaatsen of andere locaties waar de keuringsplicht van uw arbeidsmiddelen een vereiste is.

 

Neem direct contact op!

 

(NEN 50172) Inspectie noodverlichting

Onderhoud noodverlichting

Het is misschien niet iets waar u dagelijks bij stil staat, maar ook uw noodverlichting moet voldoen aan strenge eisen. Jaarlijkse controle van uw noodverlichting is daarbij verplicht gesteld. Deze controle is geregeld in het Bouwbesluit 2012, de Arbowet en in de NEN50172. In de wet is geregeld dat iedereen die zich in uw gebouw bevindt te allen tijde moet kunnen vluchten. Omdat vluchten alleen mogelijk is wanneer de noodverlichting goed functioneert, is jaarlijks onderhoud verplicht gesteld. Bij tussentijdse inspectie door de brandweer wordt de werking van de noodverlichting nauwlettend gecontroleerd. Het gebeurt regelmatig dat bedrijven een boete of sanctie krijgen wegens ondeugdelijke noodverlichting. Laat u niet verrassen! Een ondeugdelijke werkende noodverlichting kan mensenlevens kosten. AquaSafety wil u deze zorg graag uit handen nemen. Wij controleren, inspecteren en onderhouden jaarlijks uw noodverlichting conform de eisen die gesteld worden aan een NEN50172 keuring.

Wat controleren wij

Bij het controleren van uw noodverlichting voeren wij jaarlijks de volgende keuring, inspectie en onderhoud uit:

 • Controleren van de testknop
 • Uitnemen van de oude TL
 • Plaatsen van de nieuwe TL
 • Testen van de accu (autonomie 1 uur)
 • Eindcontrole
 • Reinigen van de armatuur
 • Plaatsen van de officiële controle sticker
 • Rapportage

 

Neem direct contact op!